DNES DOPRAVA ZDARMA

Antioxidanty

Antioxidanty jsou důležité pro tvou pleť, bojují i s modrým světlem

antioxidanty-foto_02

Máš obavy, jestli se o svou pokožku staráš správně? Nemusíš, v článku nalezneš pár tipů a rad, jak svou pleť posílit před modrým světlem i nepřízní každodenního života pomocí antioxidantů. Pokožka totiž potřebuje nakrmit nejen zvenku kosmetikou, ale také stravou plnou živin, díky nimž si tvoje kožní buňky dokážou vytvořit ochranný štít pro neutralizaci volných radikálů.

 

 

Ti nejlepší pomocníci pro pleť ze světa ovoce

V létě i v zimě můžeš mlsat kuličky rakytníku. Jejich kyselkavá chuť tě dokonale osvěží. Tyhle malé poklady, které dozrávají během srpna, ti nabídnou množství vitamínu A či C. Jsou ale plné i dalších látek prospěšných tělu. Třeba unikátní hippophein je to vlastně ingredience, která v organismu působí podobně jako serotonin, neurotransmiter pohody a štěstí. Plody rakytníku můžeš zamrazit nebo dokonce tepelně zpracovat, obsahují enzym, který brání rozkladu vitamínu C při tepelné úpravě.

 

Další vitamínovou bombou jsou veškeré lesní plody, plody černého jeřábu neboli aronie, broskve, meruňky i obyčejná jablíčka. Lesní plody a obecně tmavé ovoce jako černý rybíz nebo třešně jsou vynikajícími zdroji antokyanů, které umí buňkám při boji s volnými radikály přispěchat na pomoc.

 

To, na čem si tvá kůže pochutná z říše zeleniny

Jasnou volba plnou betakarotenu, který se rovněž řadí k antioxidantům, představují dýně a mrkev. A vedle nich je neméně spolehlivý parťák pro krásnou pokožku chlorofyl, který se nejvíc koncentruje v řasách, listové zelenině jako špenát, kadeřávek, kapusta, rukola, polníček. Ale najdeš ho i v obyčejném bílém zelí, salátu nebo chřestu.

 

Kouzlo omega-3 mastných kyselin

Spousta antioxidantů miluje oleje. Vitamíny A, D a E se ideálně vstřebávají pouze za přítomnosti tuků. Takže můžeš zvolit strategii dva v jednom a zvolit takové oleje, které jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které s oxidačním stresem také umí pěkně zacvičit. Patří mezi ně ten olivový, konopný, lněný nebo z chia semínek. Speciální místo má pak ten ze semen Ostropestřce mariánského, který obsahuje navíc silný antioxidant jménem silymarin, jež ocení zejména játra při své regeneraci. A vsadit můžeš i na olej z rakytníku nebo čerstvé avokádo.

 

Bylinky pro tvou krásu

antioxidanty-foto_01

Příroda ti nabízí celou plejádu bylinek, s nimiž můžeš pečovat o svěží a zdravě vypadající pokožku. Šafrán se řadí mezi nejsilnější antioxidanty na světě, proto jsme jej přidali do Astrali Day Cream. Měsíček lékařský podporuje regeneraci a najdeš ho v Astrali Anti-Ageing Cream. Lopuch větší detoxikuje pleť díky obsahu řady biologicky aktivních látek a nachází se v Astrali Perfection Cream. Avokádový olej se o tvou pokožku stará v Astrali Comfort Cream. A tělo ocení výživu s mořskými řasami, kterou ti poskytne Astrali Energising Gel.

 

 

Recept na Astrali Beauty Smoothie

Krémové smoothie plné těch nejvybranějších zdrojů z přírody dodá tvému tělu i pleti živiny, které pomohou s regenerací a podpoří tvůj pocit vitality.

 

Ingredience:

  • 2 hrsti baby špenátu
  • ½ banánu
  • 1 hrst borůvek
  • ½ čajové lžičky prášku macca (volitelné)
  • ½ čajové lžičky prášku lucuma (volitelné)
  • 1 šálek vody
  • 1 čajová lžička konopného oleje nebo ¼ avokáda
  • okvětní plátky z měsíčku (volitelné)

Postup:

Všechny ingredience vlož do smoothie makeru a mixuj dohladka. Poté nalij do sklenice a vychutnej si jako svačinku nebo jako součást péče o tělo po sportu, józe nebo procházce.

 

 

Tvůj tým FlowBEAUTY - Astrali

antioxidanty-foto_03